Gunes Kremi Nedir Nasil Kullanilir

Güneş kremlerinin, cildinizi güneş ışınlarına ek olarak birçok zararlı dış etkene karşı korumaya yardımcı olduğunu da biliyor muydunuz? Güneş cildinize nüfuz ettiğinde hücre yenilenmesini etkiler ve bu da elastikiyet kaybına, lekelere ve kırışıklıklara yol açar. Bu yazımızda, güneş kremi kullanmanın neden önemli olduğunu, faydalarını ve cildinizin ihtiyaçları için doğru ürünü nasıl seçeceğinizi anlatıyoruz.

Güneş Kremi Kullanmanın Faydaları


Güneş kremi kullanmanın sayısız faydaları düşünüldüğünde günlük bakım rutininize güneş kremi kullanımını eklemek kaçınılmaz olur. Güneş, aşırı maruz kalındığında cildiniz için zararlı olabilecek ultraviyole ışınlar yayar. Ultraviyole A (UVA) ve ultraviyole B (UVB) ışınları; erken yaşlanma, güneş lekeleri, kırışıklıklar ve en önemlisi cilt kanseri gibi cilt hasarlarının başlıca sorumlularıdır. Yüz güneş kremi, özellikle de yüksek güneş koruma faktörlü bir yüz güneş kremi, yüksek UVA koruması sağlamanın yanı sıra, cildi UV ışınlarının zararlı etkilerinden ve güneşe maruz kalmanın sonuçlarından korumaya yardımcı olur.


Sağlık risklerine ek olarak, güneşe uzun süre maruz kalmak da cildin erken yaşlanmasına neden olabilir. UV ışınları cildin kolajen ve elastin yapılarına zarar vererek kırışıklıkların ve güneş lekelerinin ortaya çıkmasında rol oynayabilir. Günlük olarak güneş kremi kullanarak cildinizi bu zararlı etkilerden koruyabilir ve erken yaşlanmayı önleyebilirsiniz. Buna ek olarak, birçok güneş kremi aynı zamanda cildi nemlendirir, beslemek ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu da sağlıklı ve genç bir görünümü korumanıza yardımcı olabilir.


Güneş kremleri yardımıyla güneş lekelerini de azaltabilirsiniz. Bu lekelerin en temel sebebi aşırı güneşe maruz kalmaktır. Düzenli olarak güneş koruyucu krem kullanarak UV koruması sağlayabilirsiniz. Böylece ciltte aşırı melanin üretimini önlenir ve eşit bir cilt tonu sağlanır.

Cilt Tipinize Göre En İyi Güneş Kremleri

Cildinizin sağlığı, La Roche Posay için bir numaralı önceliktir. Bu yüzden cildinizi en iyi şekilde korumanızı sağlarken, güneş ışınları ve kirlilikten kaçınmanıza yardımcı olacak güneş kremleri önerilerimizi sizler için hazırladık.


Tüm Cilt Tipleri İçin Güneş Koruyucu Krem

Anthelios Uvmune 400 Fluid Yüz Güneş Kremi, cildinizde güneşe karşı görünmez bir bariyer oluşturur. Ürün, güneş ve kirliliğe karşı yüksek koruma sağlar. Ayrıca kokusuz ve hipoalerjeniktir, bu yüzden tahriş olmaya eğilimli hassas ciltler için bile uygun bir seçimdir.

Fakat, eğer aradığınız ürün güneş koruyuculu ve renkli bir kremse, Anthelios Uvmune 400 Fluid Renkli Yüz Güneş Kremi hassas ciltler için doğal ve sağlıklı bir görünüm sağlayabilir. Çeşitli tonlarda mevcut olan bu güneş kremi, cildinizle mükemmel uyum sağlayarak aynı anda hem hafif kapatıcılık hem de güneş koruması sağlar. Üründe XL-PROTECT teknolojisi bulunur, bu da çok yüksek, geniş spektrumlu UVA/UVE koruması sağlar ve cildinizi kirlilik ve kızılötesi hasarına karşı korumaya yardımcı olur.


Karma Ciltler İçin Güneş Koruyucu Krem

Anthelios Age Correct Spf50 Güneş Kremi kirliliğe karşı da etkili olan geniş spektrumlu bir güneş koruyucu içerir, böylece partiküllerin cildinize yapışmasını önler. Aynı zamanda dört hafta içinde kırışıklıkları ve sarkmaları azaltmaya yardımcı olan, yaşlanma karşıtı bir kremdir. İçeriğindeki parçalanmış hyaluronik asit sayesinde cildinizi nemlendirmeye ve dolgunlaştırmaya yardımcı olur. Niasinamis ise gözeneklerin görünümünü azaltır ve cilt dokusunu iyileştirir.


Hassas Ciltler İçin Güneş Koruyucu Krem

Cildinizdeki yaşlanma lekelerine karşı etkili olan Leke Karşıtı Anthelios Age Correct Cc Krem, hassas ciltlerde bile güvenle kullanılabilir. Kırışıklıklar ve koyu lekelerle savaşırken, aynı zamanda renkli yapısı sayesinde cilt tonunu eşitler. Tüm bunların yanısıra, cildinizi 24 saat boyunca nemlendiren bu ürün, yüzünüzü hava kirliliğine karşı koruma özelliğine de sahiptir.

Sonuç olarak, özellikle yaz aylarında veya uzun süre güneşe maruz kaldığınız zamanlarda güneş kremi kullanmak cilt bakım rutininizin bir parçası olmalıdır. Güneş kremi seçerken, cildinizin yapısına ve ihtiyaçlarına en uygun ürün ile sağlıklı ve genç bir cilde sahip olabilirsiniz.

Güneş Koruması ile İlgili Merak Edilenler

Cildimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak söz konusu olduğunda, aklımıza takılan pek çok soru bulunur. Güneş kremleri ve güneş korumasıyla ilgili en çok merak edilen konuları sizler için cevaplıyoruz.


Yüzümü Güneşten Nasıl Korurum?

Bu sorunun en basit cevabı, cildinize uygun bir güneş kremi kullanmaktır. Her gün güneş kremi kullanarak erken yaşlanma belirtilerini önleyebilir, sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Genellikle kuru ciltler için rahatlatıcı kremler, yağlı ciltler için ise komedojenik olmayan jel veya kremler tercih edilse de; ferahlatıcı sprey formunda ürünleri de tercih edebilirsiniz.


Güneş Koruması Kullanmadan Cildimi Güneşten Nasıl Korurum?

Güneş kremi dışında, koruma sağlamak için dermatologların önerisi koruyucu kıyafetler, şapka ve güneş gözlüğü kullanımıdır. Aynı zamanda güneş ışınlarının en keskin olduğu öğlen saatlerinde gölgede kalmak da cildinizi korumak için çok önemlidir. Fakat bu önlemlerin tek başına yeterli koruma sağlamayacağı unutulmamalıdır: günlük olarak güneş kremi kullanımı en doğru güneşten korunma yöntemidir. La Roche Posay Anthelios Güneş Koruyucu Serisi içerisindeki en iyi güneş kremleri, hassas ciltleri dahi güneş ışınlarından koruyarak, güneşin zararlı etkilerini azaltır.


Güneş Koruyucu SPF Nedir?

SPF kısaltması, “güneş koruyucu faktörü” anlamına gelmektedir. Bu değer, güneş koruyucu ürününüzün cildinizi UVB ışınlarına karşı ne kadar koruma sağladığını ifade eder. SPF değeri ne kadar yüksekse, ürünün koruması da o kadar yüksek demektir. Eğer güneşe maruz kalacaksanız, en az 30 SPF bir güneş kremini her iki saatte bir yenileyerek kullanmanız tavsiye edilir.


Güneş Kremini Kaç Saatte Bir Yenilemeliyim?

Güneş koruması ile ilgili cevabı en çok merak edilen sorulardan birisi: güneş kreminin etkisi ne kadar sürer? Güneş kreminin ne kadar süre dayanacağı kullanılan güneş kreminin türüne ve SPF seviyesine bağlıdır. Genel olarak, kremin UV ışınlarına karşı etkisini korumak için, en az 2 saatte bir güneş kremi sürülmesi önerilmektedir. Ancak uzmanlar, terleme ve suya maruz kalma durumlarında daha sık güneş kremi kullanılmasını, veya su geçirmez bir formüle sahip ürünler tercih edilmesini tavsiye etmektedir.

Güneş Koruması ile İlgili Doğru ve Yanlışlar

Güneş koruması hakkında çevrenizden duyduğunuz bazı bilgiler aslında çok yanlış olabilir. Yazımızın devamında güneş koruması ile ilgili bazı doğru ve yanlışları öğrenebilirsiniz.


Koyu Renk Kıyafetler Güneşten Korunmak İçin Daha İyidir: Doğru!

Siyah, lacivert, kırmızı veya koyu yeşil gibi renkler, beyaz ve pastel tonlardaki renklere kıyasla UV koruması için daha iyidir. Tatile çıkacağınız zaman koyu renkli elbiselerinizi yanınıza almayı unutmayın.


Güneş Sizi Erken Yaşlandırabilir: Doğru!

Güneşin yaydığı UVA ışınlarının cilt için zararlı olduğundan bahsettik. Bu ışınlar cildin yapı taşlarını bozduğundan, güneşe maruz kalmak zamanla cildin dolgun ve elastik yapısını kaybetmesine sebep olabilir. UVB ışınları ise cildinizde koyu leke oluşumuna ve solgun bir görünüme yol açabilir. Güneşin neden olduğu tüm bu etkilere foto yaşlanma denmektedir.


Güneş Korumasını Bulutlu Havalarda Kullanmanız Gerekmez: Yanlış!

Cildiniz bulutlu havalarda, yağmurlu günlerde, hatta kış aylarında bile UV ışınlarına maruz kalır ve zamanla foto yaşlanma izleri görebilirsiniz. Bu yüzden, güneş kremini yalnızca yaz aylarında ve güneşli günlerde değil, her gün rutininize dahil etmelisiniz.


Kaynakça:

1. Güneş Koruması ve Önlem. La Roche Posay. (2021, January 7). https://www.laroche-posay.com.tr/gunes-korumasi/gunes-korumasi-ve-onlemler

2. Is sunscreen an anti-aging product? (2023). Making Science.

3. Rao, J. (2023, July 7). 11 reasons sunscreen is important for the skin & how to use it. STYLECRAZE. https://www.stylecraze.com/articles/sunscreen-why-use/