Atopiye Eğilim Gösterebilen Ciltler İçin Krem Önerileri

Article Read Duration 2 dk. okuma

Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt, cildin doğal koruyucu tabakasındaki (bariyer işlevindeki) bir eksiklikten kaynaklanır. Bu nedenle atopiye eğilim gösterebilen hassas cildi, düzenli ve tutarlı bir şekilde uygun bir nemlendirici kullanarak nemlendirilmiş kalmasını sağlamak önemlidir. Ancak kalın yapılı ve yapışkan dokulara gerek yok: Atopiye eğilim gösterebilen hassas ciltlere yönelik kremler de hafif olabilir ve ciltte hoş bir his bırakır.

ÖNCELİKLE CİLDİNİZİN
ATOPİYE EĞİLİM GÖSTERDİĞİNİ ANLAYIN

Atopiye eğilim gösteren hassas ciltler yapısı gereği kurudur. Diğer bir deyişle, sağlıklı görünen cildi koruyan aynı yağlı yüzey tabakayı üretmeyebilir. Bu da cildin dışarıdan gelen tahriş edici maddelerin (uygun olmayan kozmetikler, sabun vb.) ve alerjenlerin (ev tozu, polen vb.) saldırısına karşı korumasız kalmasına neden olabilir. Bu saldırılar da kuruluk kaynaklı kaşıntı hissine yol açabilir.
Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt genetiktir veya kalıtsal özelliğe sahiptir. Ailede çoğu kişide görülebilir ve çoğunlukla küçük çocukları etkilese de yetişkinlikte de devam edebilir.

TUTARLI VE DÜZENLİ NEMLENDİRME
ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLDİ YATIŞTIRIN

Vücudunuz veya yüzünüz atopiye eğilim gösteriyorsa (nemlendirici ürünler) arada kullanılması yeterli gelmeyebilir: Bir atopiye eğilim gösterebilen cildin belirtisi beklemediğiniz durumlarda bile bu ürünleri kullanma konusunda tutarlı olmanız gerekir. Her banyo veya duştan hemen sonra atopiye eğilim gösterebilen cildinize uygun bir krem sürmeyi ihmal etmeyin. Zengin bir dokuya ihtiyaç duyduğunuzda LIPIKAR Baume AP+ (ör. belirtiler olduğunda veya kışın ortaya çıkan kurulukta) veya daha hafif bir doku istediğinizde LIPIKAR Fluide (ör. cildinizi çok kuru hissetmediğinizde veya yazın) kullanın.

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN BİR CİLTLE
NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Ağır ve yağlı kremler kullanmaya gerek kalmadan!

Özellikle kış mevsiminde atopiye eğilim gösterebilen bir cildiniz mi var? Panik yapmayın: Ağır veya yağlı bir krem kullanmanıza gerek yok! Özellikle bu amaç için geliştirilen ve ideal nemlendirme sağlayan hafif kremler var. La Roche-Posay LIPIKAR Fluide krem hafif dokulu bir kremdir. Hafif bir jel dokusunda yoğun bir nemlendirme gücü sunuyor. Son derece akışkan yapısı, kaygan özelliği ve anında emilimi sayesinde kullandığınızda hoş bir his bırakıyor.

Atopiye eğilim gösterebilen ciltler hakkında bilmek istediğiniz her şeyi öğrenmek için BURAYA tıklayın.

DOĞRU
VEYA YANLIŞ

True-or-false-visual-1

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN HASSAS CİLT BELİRTİLERİ
BULAŞICI OLABİLİR.

YANLIŞ WRONG-ANSWER

Atopiye eğilim gösterebilen cilt bulaşıcı değildir. Atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerinin çözümü için sabun değiştirme, yumuşatıcılar denenebilir.
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-3

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT BELİRTİLERİ
STRESLE TETİKLENEBİLİR.

DOĞRU TRUE-ANSWER

Nedenini açıklayamıyoruz ancak uzmanlar duyguların, şokun ve stresin atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerini tetiklemede önemli rol oynadığını kabul etmektedir. Bununla birlikte, atopiye eğilim gösterebilen cildin genetik bir problem olabileceği de bilinmektedir. Stres sizin için bir tetikleyici ise farkındalık gibi stres yönetimi tekniklerini gözden geçirin.
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-3

DİYET
ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT BELİRTİLERİNİ AĞIRLAŞTIRABİLİR Mİ?

DOĞRU WRONG-ANSWER

Bazı yiyecekler, atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerinin tetikleyicilerini harekete geçirebilir. Yiyeceklerin sizde veya çocuğunuzda atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerinin ağırlaştırıcı bir etken olabileceğini düşünüyorsanız, farklı yiyeceklere alerjiniz olup olmadığını görmek için bir uzmana görünün(olağan şüpheliler yer fıstığı, süt, soya, buğday, balık ve yumurtadır).
Daha Fazlasını Öğren
did you know

Bunu biliyor
muydunuz?

DidYouKnow_Desktop_1

LIPIKAR BAUME AP+, dermatolojik kontrol altında test edilmiştir.

BU AMACA YÖNELİK
BİR ÜRÜN SERİMİZ VAR

LIPIKAR, bebeklerden yetişkinlere kadar tüm aileye uygun ürünleriyle vücut bakımı ve hijyen ürünleri serisidir. 

GÜVENLİK
TAAHHÜTLERİMİZ

Uluslararası kozmetik düzenlemelerinin ötesinde standartlar.

La Roche Posay Ürünleri Alerji Testlerinden Geçmiştir.

ÜRÜNLERİMİZ
dermatolojik olarak test edilmiştir.

Daha Fazla Göster
Bir Ön Koşul = Hipoalerjenik
Tek bir olay tespit edersek, laboratuvarlara geri döner ve yeniden formülize ederiz.
La Roche Posay Ürünleri Doğru Aktif Dozda Sadece Gerekli İçerik Barındırır.

DOĞRU AKTİF DOZDA
SADECE GEREKLİ İÇERİK BARINDIRIR

Daha Fazla Göster
Dermatolog ve toksikologlarla iş birliği içerisinde geliştirilen ürünlerimiz, doğru aktif dozda sadece gerekli içerikleri barındırır.
Hassas Ciltler İçin La Roche Posay Ürünleri

HASSAS
CİLTLERDE TEST EDİLMİŞTİR

Daha Fazla Göster
Ürünlerimizin toleransı hassas ciltlerde test edilmiştir.
La Roche Posay Ürünleri Formül Koruması

ZAMAN İÇERİSİNDE
FORMÜL KORUMASI

Daha Fazla Göster
Zaman içerisinde bozulma toleransı ve etkinliğini garantilemek için yalnızca gerekli koruyucu maddeler içeren koruyucu ambalajları seçiyoruz.

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT
HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN

placeholder Çok Kuru Cilt Hakkında Bilmen Gerekenler
Göz atın
placeholder Çocuklarda Atopiye Eğilim Gösterebilen Cilt İle Başa Çıkma
Göz atın