Kuru Ve Atopiye Eğilim Gösterebilen Cilt Nedenleri Ve Çözümleri

Article Read Duration 7 dk. okuma

Kuru cilt, cilt yüzeyindeki lipit veya yağ bariyerinin dış etkenler (soğuk hava, sert su vb.) tarafından zarar gördüğünde oluşabiliyor. Ciltte gerginlik ve rahatsızlık hissi oluşarak tahriş hissi meydana gelebilir. Çözümü nedir? Yatıştırıcı ve koruyucu kremler. Kuru ciltten farklı olarak atopiye eğilim gösterebilen ciltte kuruluk kaynaklı kaşıntı hissi meydan gelebiliyor. Öncelikli olarak çocukları etkiler, ancak yetişkinler de bu durumdan muzdarip olabilir. Atopiye eğilim gösterebilen ciltte her ne kadar cilt kuru olsa da kuru bir cildin atopiye eğilim gösteren bir cilt olduğu anlamına gelmez. İkisi arasındaki farkı bilmek önemlidir: Hem atopiye eğilim gösterebilen cildi hem de kuru cildi daha iyi hale getirmek için yaşam tarzında değişiklikler yapılabildiği gibi kozmetik ürünlerle de bakım yapılabilir.

KURU CİLDİN SEBEPLERİ NELERDİR?

Ciltte neden kuruluk hissi ortaya çıkar?

"Cilt bariyerinin işlevi" veya koruyuculuğu zayıflayıp cilt kendini koruma yeteneğini kaybettiğinde yüzde veya vücutta kuruluk hissi oluşabilir. Cilt yüzeyinde giderek daha az lipit (yağlı maddeler) üretilir. Cildin su tutma kapasitelerinin azalması sonucu su buharlaşarak yok olabilir.

Ciltte kuruluk kaynaklı kaşıntı hissine neden olabilir:

  • Genetik (kuru cilt aile içinde kendini gösterebiliyor)
  • Çok soğuk hava ve rüzgâr
  • Sıcak ve kuru iklim
  • Merkezi ısıtma ve iç ve dış ortam sıcaklıklarındaki değişiklikler
  • Güneş (UV ışınları)
  • Cildi gerginleştiren sert ürünler
  • Cildi kurutan ürünler

Cildinizin kuru olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Kuru cilde sahip olup olmadığınızı anlamak için kendinize şu soruları sorun:
  • Cilt sert bir dokuya mı sahip?
  • Cildinizde bir beden küçükmüşçesine "gergin" bir his mi var?
  • Cilt yüzeyinde - pul pul dökülmeler görebiliyor musunuz?

Bu sorulardan herhangi birine veya tümüne evet yanıtı verdiyseniz, muhtemelen kuru cildiniz vardır. Bu belirtilerin yanı sıra, temel belirtiniz kuruluk kaynaklı kaşıntı hissi ise, atopiye eğilim gösteren bir cilde sahip olma olasılığınız daha yüksektir. Atopiye eğilim gösterebilen cilt ile kuru cilt arasındaki fark hakkında daha fazla bilgi edinmek için BURAYA tıklayın

KURU CİLTLİLER İÇİN
YAŞAM TARZI İPUÇLARI

• Havası kuru bir bölgede yaşıyorsanız, evinize bir nemlendirici alabilirsiniz.

• Yatak odanızı aşırı ısıtmaktan kaçının. Ama üşümeyin de, kışın geceleri ısıtmayı kapatmayı ve yazın pencereyi açık tutmayı deneyin.

• Sıcak banyolar yerine kısa ve ılık duşlar alın.

• Kendinizi silerek kurulamak yerine hafif vuruşlarla kurulayın.

• Yeterince su içtiğinizden emin olun. Çalışırken su yudumlama alışkanlığı edinmeye çalışın (işiniz buna müsaitse!) ve egzersizden önce ve sonra veya sıcak havalarda bol su için.

• Size uygun günlük bakım ürünleri kullanın: Cildinizi nazik ürünler kullanarak yıkayın ve cildinizi yatıştırıp korumak için nemlendirici kremler uygulayın. Uzman önerilerimiz hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

KURU VE PUL PUL DÖKÜLEN
CİLDE NE İYİ GELİR?

Kuru cilt bakımı

Yüzünüz için kuru ciltlere uygun ürünler kullanarak temizleme ve nemlendirme rutini uygulayın. Cildinizi nazik bir temizleyici ile yıkayın ve ardından cildinize günlük nemlendirici TOLERIANE Ultra , veya TOLERIANE Sensitive Riche kullanın.

Kuru vücut bakımı

Etkili bir nemlendiricinin yoğun, yağlı veya sürülmesi zor olması gerekmez! Kuru vücut için LIPIKAR Lait gibi cildi yatıştırıp nemlendiren nemlendirici bir ürün kullanın. Kuruluk hissini azaltmak için cildinizi düzenli olarak uygun bir nemlendirici ile nemlendirin ve vücudunuza nemlendirici sürerken kolay uygulanmasının tadını çıkartın. Ekstra ipucu: Özellikle duştan veya banyodan sonra vücut nemlendiricinizi günlük olarak uyguladığınızdan emin olun.

Mevsim değişikliklerinde kreminizi değiştirin

Tıpkı kışın daha kalın yazın ise daha hafif giysiler giymeyi tercih ettiğiniz gibi aynı şekilde kışın daha zengin dokulu kremler yazın da daha hafif yapılı ürünler tercih edin. Neden? Çünkü kış aylarında cilt daha kuru olma eğilimindedir. Soğuk hava, rüzgâr, aşırı sıcaklık, iç ve dış ortam sıcaklıklarındaki farklılıklar gibi faktörler cildi olumsuz etkileyen ve kurutan faktörlerdir.
Cildinizin durumunun mevsime göre değiştiğini düşünüyorsanız yüz için LIPIKAR Baume AP+M gibi uygun formüller kullanın. Yaz aylarında ise cilt biraz daha yağlı olma eğiliminde olduğundan yüz için TOLERIANE Ultra ve vücut için LIPIKAR Lait gibi ürünler tercih edilebilir.

Kuru ellere özellikle iyi bakım uygulayın

Eller sürekli kullanıldığı gibi suyla da düzenli temas halinde oldukları için el kuruluğu bizi zorlayabilir. Kuru ellere yönelik kremler özellikle kış aylarında gün boyu sıkça kullanılmalıdır. Ellerinizde tahriş hissi olduysa aşağıdaki yönergelerimizi okuyun.

TAHRİŞ HİSSİ OLMUŞ
BİR CİLDİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

tahriş hissi Ele alınması gereken yaygın bir sorundur.

Nüfusun bir kısmı tahriş hissi olan bir cilde sahiptir. Bu durum özellikle dudaklar ve eller gibi vücudun soğuğa veya sürtünmeye maruz kalan bölgelerinde görünebilir. Kışın kullanılan kaşkollar da ağız etrafında ve boyunda tahriş hissine neden olabilir. Bazı insanların dudak kenarlarında yoğun tahriş hissi olabilir.

Çoğu insan tahriş hissinden hoşlanmaz. Tahriş hissi ve kızarıklık görünümünden dolayı yaz aylarında vücutlarını plajda açığa vurmaktan korkabilirler hatta yüzmeyi tamamen bırakabilirler. Tahriş olmuş bir cilt hissi insan hayatını olumsuz etkileyebilir Neyse ki, akıllı alışkanlıklar edinerek ve doğru uzman cilt bakım ürünlerini kullanarak kurudan çok kuruya dönük ciltler nemlenebilir.

Atopiye eğilim gösterebilen cildinizle başa çıkmak için de yine iyi günlük bakım alışkanlıkları edinmeniz gerekir.

• Cildin tahriş hissi olmuş bölgelerini La Roche-Posay Thermal Spring Water ile temizleyin

• Cildi rahatlatmaya yardımcı olur

• Günde 2 veya 3 kez, cildi yatıştırmak ve onarmak için formüle edilmiş CICAPLAST Baume B5 gibi bir bakım uygulayın.

• İlgili bölge güneşe maruz kalacaksa o bölgeye SPF'li bir ürün kullanın. CICAPLAST Baume B5 SPF50kullanabilirsiniz.

hassas ciltlere uygun TOLERIANE Foundation gibi bir makyaj ürünü kullanın.

Özellikle eller için

Düzenli olarak krem kullanın. Tahriş hissi olmuş cilt daha hassastır, bu nedenle el kreminizi dikkatli seçmelisiniz. CICAPLAST Mains kuru ve tahriş olmuş elleri rahatlatıp onarmaya yardımcı olmak ve korumak için mükemmel bir üründür. .

Hassas ciltlerde test edilmiştir

 

Tariş olmuş ciltler, temizlemek için özel olarak Lipikar GEL LAVANT kullanılabilir.

• Elleriniz su, yiyecek vb. ile düzenli temas halindeyse koruyucu eldiven kullanmayı deneyin (lateks alerjisine dikkat edin!)

• Ev ve dış mekân işleri yaparken (ör. bulaşık yıkamak, bahçe işleri) içi pamuklu astarlı eldiven kullanın.

PEKİ ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT İLE KURU CİLT
ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Cildim kuru mu yoksa atopiye eğilim mi gösteriyor?

Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt ile kuru cilt aynı şey değildir.

  -   Kuru cilt durumunda, koruyucu bariyer (veya hidrolipidik film) dış etkenler (kirlilik, tahriş edici ürünler, soğuk hava vb.) tarafından zayıflatılarak ciltte görünebilir kuruluk hissine ve pul pul dökülmeye neden olabilir.

  -   Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt ise oldukça farklı bir durumdur. Öncelikli olarak yenidoğanlar ve beş yaşın altındaki çocukları etkileyen bir durumdur, ancak yetişkinler de bundan muzdarip olabilir. Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt yapısal olarak kurudur (yani sert ürünlere veya dış etkenlere maruz kalmasa bile doğası gereği kuru olduğu anlamına gelir), dolayısıyla bu durum çevredeki maddelerin (ev tozu akarı, polen, uygun olmayan deterjanlar vb.) cilde nüfuz etmesini kolaylaştırabiliyor. Özetle, atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt, öncellikle çocukları etkileyebilen bir durum olabiliyor.

Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt ve kuru cilt: Farkı bulun

Kuru cilt ile atopiye eğilim gösterebilen hassas cildin belirtileri farklıdır.
Kuru cilt durumunda ciltte biraz karıncalanma, yanma veya hafif kaşıntı hissi oluşabilir, ancak atopiye eğilim gösterebilen ciltte ise kuruluk kaynaklı kaşıntı hissi çok daha belirgin olabiliyor.
Atopiye eğilim gösterebilen hassas cilde sahip çocuklar, yaşam ve uyku kalitesini bozabilen ve kuruluğun neden olduğu kaşıntı hissini çekebilirler.
Kuru cilt ile atopiye eğilim gösterebilen hassas cilt arasındaki diğer fark da belirtilerin bulundukları yerlerdir. Kuru cilt yüzün veya vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabilirken atopiye eğilim gösterebilen cilt yenidoğanlarda yüzde ve kafa derisinde, çocuklarda ise cilt kıvrımları, dirsekler ve dizlerin arkasında görülebiliyor.
Atopiye eğilim gösterebilen cilt hakkında bilgi edinmek için BURAYA tıklayın.

Atopiye eğilim gösterebilen cilt ve kuru cilt: Çözümler

Atopiye eğilim gösterebilen ciltler için özel cilt bakım ürünleri kullanmak önemlidir. Atopiye eğilim gösterebilen ciltler içinLIPIKAR Baume AP+M gibi krem ile bakım yapılır. LIPIKAR Baume AP+M atopiye eğilim gösterebilen cildi rahatlatır. Günlük olarak uygulandığında, kuruluk hissini azaltır. Dahası, yenidoğanlar, bebekler ve her yaştan yetişkine kadar tüm aile için uygundur.

Kuruyan yüz için LIPIKAR Baume AP+M gibi bir nemlendirici kremle bakım yapılabilirsiniz kuruyan vücut için (bu ürünü kullanmak için illa atopiye eğilim gösterebilen bir cilde sahip olmanız gerekmez!) Cilt yatıştırmak ve rahatlatmak için dermatolojik kontrol altında test edilmiş CICAPLAST Baume B5 gibi yatıştırıcı bir balsam kullanın.

DOĞRU
VEYA YANLIŞ

True-or-false-visual-1

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT BELİRTİLERİ
BULAŞICI OLABİLİR.

YANLIŞ WRONG-ANSWER

Atopiye eğilim gösterebilen cilt hiçbir şekilde bulaşıcı değildir. Atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerinin çözümü için farklı yollar denenebilir.
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-2

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT BELİRTİLERİ
ZAMANLA KAYBOLUR.

DOĞRU WRONG-ANSWER

Bu durum her çocuğa göre değişmekle beraber, atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtileri birkaç ay veya birkaç yıl içerisinde kayboladabilir. Bebekken atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtileri olan çocukların bir kısmı beş yaşına kadar geçebilir. Bazı durumlarda, atopiye eğilim gösterebilen cilt yetişkinliğe kadar devam edebilir, ancak bunu öngörmek imkansızdır. Atopiye eğilim gösterebilen cilt için kesin bir çözüm yoktur ancak doğru bakım ile yönetilebilir.
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-3

ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT BELİRTİLERİ
STRESLE TETİKLENEBİLİR.

DOĞRU TRUE-ANSWER

Nedeni tam olarak bilinmiyor ancak uzmanlar duyguların, şokun ve stresin atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerini tetiklemede önemli rol oynadığını kabul etmektedir. Bununla birlikte, atopiye eğilim gösterebilen cildin genetik bir problem olduğu da söylenebiliir. Stres sizin için bir tetikleyici ise farkındalık gibi stres yönetimi tekniklerini gözden geçirin.
Daha Fazlasını Öğren
True-or-false-visual-3

DİYET
ATOPİYE EĞİLİM GÖSTEREBİLEN CİLT BELİRTİLERİNİ AĞIRLAŞTIRABİLİR Mİ?

DOĞRU TRUE-ANSWER

Bazı yiyecekler, atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerinin tetikleyicilerini harekete geçirebilir. Yiyeceklerin sizde veya çocuğunuzda atopiye eğilim gösterebilen cilt belirtilerinin ağırlaştırıcı bir etken olabileceğini düşünüyorsanız, farklı yiyeceklere alerjiniz olup olmadığını görmek için bir uzmana görünün (olağan şüpheliler yer fıstığı, süt, soya, buğday, balık ve yumurtadır).
Daha Fazlasını Öğren
did you know

Bunu biliyor
muydunuz?

DidYouKnow_Desktop_1

LIPIKAR BAUME AP+M çok kuruyan vücutlar için kullanılabilir.

ÇÖZÜME YÖNELİK
ÜRÜN SERİMİZE GÖZ ATIN

TOLERIANE hassas ve alerjiye eğilim gösteren cildi nemlendirmek, yatıştırmak ve korumaya yardımcı olmak için üretilmiş bir ürün serisidir.

GÜVENLİK
TAAHHÜTLERİMİZ

Uluslararası kozmetik düzenlemelerinin ötesinde standartlar.

La Roche Posay Ürünleri Alerji Testlerinden Geçmiştir.

ÜRÜNLERİMİZ
HASSAS CİLTLERDE TEST EDİLMİŞTİR.

Daha Fazla Göster
Bir Ön Koşul = Hipoalerjenik
Tek bir durum tespit edersek, laboratuvara döner yeniden formüle ederiz.
La Roche Posay Ürünleri Doğru Aktif Dozda Sadece Gerekli İçerik Barındırır.

DOĞRU AKTİF DOZDA
SADECE GEREKLİ İÇERİKLERİ BARINDIRIR

Daha Fazla Göster
Dermatolog ve toksikologlarla iş birliği içerisinde geliştirilen ürünlerimiz, doğru aktif dozda sadece gerekli içerikleri barındırır.
Hassas Ciltler İçin La Roche Posay Ürünleri

HASSAS
CİLTLERDE TEST EDİLMİŞTİR

Daha Fazla Göster
Ürünlerimizin toleransı hassas ciltlerde test edilmiştir.
La Roche Posay Ürünleri Formül Koruması

ZAMANA KARŞI
FORMÜL KORUMASI

Daha Fazla Göster

Zaman içerisinde bozulma toleransı ve etkinliği garantilemek için yalnızca gerekli koruyucu içerikleri ve en koruyucu ambalajları tercih ediyoruz.

GÜNEŞ KORUMASI
HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN

placeholder Çok Kuru Cilt Hakkında Bilmen Gerekenler
Göz atın
placeholder Çocuklarda Atopiye Eğilim Gösterebilen Cilt İle Başa Çıkma
Göz atın